Αισθητική οδοντριατρική και προσθετική αποκατάσταση

Ο λεπτομερής και εξατομικευμένος σχεδιασμός της επανορθωτικής,  αισθητικής και προσθετικής θεραπείας  ώστε να αποκατασταθεί η στοματική λειτουργία και η αισθητική του χαμόγελου των ασθενών μας είναι ο κύριος στόχος στο ιατρείο μας.

Η συνολική αντιμετώπιση του ασθενούς στο ιατρείο μας προϋποθέτει  ότι πρώτα πρέπει να αποκατασταθεί η υγεία των περιοδοντικών και οδοντικών ιστών  και να αντιμετωπισθούν η ουλίτιδα/ περιοδοντίτιδα και οι τερηδόνες και μετά σε ένα υγιές περιβάλλον να ασχοληθούμε με την αισθητική και προσθετική αποκατάσταση.

Εφ’ όσον αποκατασταθεί η υγεία των περιοδοντικών ιστών προσπαθούμε με  την όσον το δυνατό μικρότερη παρέμβαση να αποκατασταθεί η αισθητική και η λειτουργία ώστε να αποφεύγονται άσκοπα τροχίσματα δοντιών όπου βέβαια είναι δυνατό.  Οι συγκολλητικές τεχνικές  (όψεις) και τα επένθετα σφραγίσματα χωρίς άξονες και στεφάνες/θήκες είναι η αρχική βασική μας προσέγγιση. Φυσικά, όπου  απαιτείται χρησιμοποιούνται  πιο προχωρημένες τεχνικές.  Στο ιατρείο μας καίριο βήμα σε κάθε αισθητική αποκατάσταση είναι  το στάδιο mock-up κατά το οποίο γίνεται προσομοίωση της τελικής αποκατάστασης στο στόμα.  Έτσι ο ασθενής μας μπορεί  εκ των προτέρων να δει πως θα μοιάζει η τελική αποκατάσταση.   Με την στρατηγική αυτή δημιουργούμε  φυσικά χαμόγελα με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση που έχουν την απόλυτη έγκριση του ασθενούς.   

gefira emfiteumata

Η επιλογή του είδους της προσθετικής αποκατάστασης κινητή (οδοντοστοιχίες) η ακίνητη (γέφυρες) με στηρίγματα δόντια η εμφυτεύματα καθώς και η επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν (ολοκεραμικές /μεταλλοκεραμικές αποκαταστάσεις) γίνεται μετά από εκτεταμένη μελέτη και συζήτηση με τον ασθενή ώστε να καταλάβουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες του.  

Η υλοποίηση  του επανορθωτικού/προσθετικού σχεδίου θεραπείας γίνεται  από εξειδικευμένους συνεργάτες η παραπέμποντες συναδέλφους και πάντα σε συνεργασία με την Dr. Εύα Αντωνογιαννάκη.