Θεραπεία

Η  θεραπεία στο  ιατρείο μας βασίζεται στην συνολική αντιμετώπιση των οδοντικών προβλημάτων του ασθενούς που οδηγούν στην αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση.  

Η θεραπευτική μας προσέγγιση περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

Αντιμετώπιση των οξέων προβλημάτων ώστε ο ασθενής μας να ανακουφισθεί από επώδυνες καταστάσεις

Διδασκαλία της σωστής στοματικής υγιεινής

Η διδασκαλία της σωστής στοματικής υγιεινής είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε οδοντιατρικής και περιοδοντολογικής θεραπείας και είναι δική μας ευθύνη να εκπαιδεύσουμε τον ασθενή μας να βουρτσίζει σωστά. Η σωστή στοματική υγιεινη θέτει τις βάσεις για μια θεραπεία με μακροχρόνια αποτελέσματα

DSC_95910633
DSC_99060942

Η περιοδοντολογική θεραπεία

Η αντιμετώπιση των περιοδοντολογικών προβλημάτων οδηγεί στη ελάττωση του μικροβιακού φορτίου του στόματος και έτσι στην αποκατάσταση της υγείας των ούλων. Τα καταδικασμένα δόντια εξάγωντα,ι φροντίζοντας πάντα να υπάρχουν προσωρινές κατασκευές που θα τα αντικαταστήσουν άμεσα όταν βρίσκονται σε αισθητικές περιοχές. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην συντηρητική θεραπεία (μη χειρουργική) που μαζί με την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του ασθενούς στην σωστή στοματική υγιεινή έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της ανάγκης χειρουργικών παρεμβάσεων.

Καθαρισμός των τερηδονισμένων δοντιών και ενδοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις) ακολουθούν και εκτελούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες η από τον θεράποντα οδοντίατρο

Αποκαταστατική και Αισθητική Οδοντιατρική

Εφ’ όσον έχει ολοκληρωθεί κάθε θεραπευτική παρέμβαση και έχουμε διασφαλίσει την περιοδοντική και οδοντική υγεία τότε μόνο προχωρούμε σε ενέργειες μόνιμη αποκατάστασης και αισθητικής οδοντιατρικής χρησιμοποιώντας μεθόδους είτε συβατικής οδοντιατρικής( στεφάνες/θήκες, γέφυρες, όψεις, λεύκανσεις κλπ) είτε εμφυτεύματων.